Tips voor het stylen van een salontafel

Net als bij het stylen van je boekenkast en ‘hoekjes’ moet je bij het stylen van je salontafel moet je vooral doen wat jíj mooi vindt. Wel zijn er een aantal vuistregels die je kunnen helpen om het visueel interessant te maken. Hierbij wat tips om je op weg te helpen.

⁠⁠

Tip 1 voor het stylen van je salontafel: Verschillende structuren en vormen

Ga weer op zoek naar verschillende structuren en vormen. Op het voorbeeld zie je een boek (mat, rechthoekig), een schelp (glanzend, rond), een andere schelp (ruw, driehoek) en een sleutel (langwerpig, mat).

⁠Daarnaast kan je verschillen zoeken in geometrische vormen zoals een perfecte driehoek, rechthoek en perfecte cirkel, en meer organische vormen zoals de ruwe schelp.

⁠⁠

Tip 2 voor het stylen van je salontafel: Maak gebruik van driehoeken

⁠⁠Een tip om een compositie visueel aantrekkelijk te maken, is om het vlak te verdelen in driehoeken. Als je goed kijkt zie je dat ik dit op verschillende manieren gedaan heb.

⁠⁠

Tip 3 voor het stylen van je salontafel: Het moet praktisch zijn

Je kunt je salontafel tot één grote compositie maken (wat je vaak ook ziet in gestylde ruimtes) maar het moet ook praktisch blijven. Uiteindelijk staat dat ding er ook om een kop thee of glas wijn kwijt te kunnen ;)

Kan jij hulp gebruiken bij het stylen van je interieur? Kijk naar de opties voor persoonlijk advies op mijn site

Annemarie Jansen