Verschillende metalen combineren in badkamer en keuken

Ben je bang dat het een zooitje wordt met verschillende soorten metalen in je badkamer of keuken? Ik ga je helpen!

⁠⁠

Metaal combinatie tip 1: ga voor twee metalen

Ik las namelijk ooit dat je, wanneer je voor één metaal kiest, die overal moet toepassen. Maar, zelf ben ik hier niet zo wild van, gezien je hierdoor snel een ‘showroom effect’ krijgt. En dat willen we niet.

Ga daarom idealiter voor twee soorten metaal per ruimte (of soms drie als zwart daar één van is).

Metaal combinatie tip 2: welke metalen kunnen bij elkaar?

Ook helpt het om ervoor te zorgen dat de soorten metaal niet te erg op elkaar lijken, zoals chroom en rvs. Ga daarom voor twee soorten die wat verder uit elkaar liggen zoals zwart en brons, of chroom en koper.

⁠⁠Metaal combinatie tip 3: één soort metaal per functie

Om te zorgen dat het geen ratjetoe wordt, probeer je per functie een soort metaal te kiezen. Zoals zwart voor alle kranen en brons voor alle handvaten.

Zo hebben wij in de keuken mat zwart voor de kraan en de haakjes. De handvaten van de kastjes zijn verouderd messing.

In de badkamer hebben we chroom kranen en douche, zwarte wandlampjes en bekerhouders en verouderd messing op het badkamerkastje en als douchegordijnrails. Deze laatste is wel van een dusdanig ‘verouderde’ soort dat het helemaal niet glimt, waardoor het niet te dicht tegen het chroom aan zit.
⁠⁠

⁠Persoonlijk interieuradvies

Wil je hulp inschakelen bij het maken van dit soort keuzes? Dan is een persoonlijk interieuradvies misschien wel iets voor jou! Download via de website mijn brochure zodat je precies weet hoe ik je het beste kan helpen.

Annemarie Jansen