Zelf een hoofdboard maken voor je bed

Een van de nieuwste dingen in het huis is het hoofdbord van het bed. Het geeft het bed zo veel meer allure en zit overigens heerlijk als je een boekje aan het lezen bent!

Ik maakte het van een plaat mdf, een plaat schuim en oude graanzakken stof via etsy.

⁠⁠

Stap 1: de vorm maken

Kijk eens op Pinterest en je ziet al 100 soorten vormen voor een hoofdboard. Wanneer je de juiste gevonden hebt pak je een stuk karton ter breedte van het bed.

Vouw deze dubbel en teken op één kant de helft van de vorm van het hoofdboard. Knip vervolgens deze helft uit.

Wanneer je nu deze vorm overtrekt op de andere helft, heb je precies het spiegelbeeld. Knip deze kant nu ook uit.

Dit is het moment dat je nog terug kan. Zet het kartonnen bord neer op het bed, tegen de muur om te kijken of je tevreden met de vorm en grootte bent.

⁠⁠

Stap 2: het board zagen

Het mdf liet ik al voorzagen bij de bouwmarkt om het thuis in de juiste vorm te zagen met de decoupeerzaag. De vorm trok ik over vanaf het karton wat we hierboven gemaakt hebben.

Stap 3: het schuim

Ik kocht een stuk schuim van 5cm dik, online op maat. Met het mdf board trek ik weer de vorm uit op het schuim. Dit sneed ik vervolgens uit met een Stanley mes.

Het schuim lijm je vervolgens vast op het board, zodat het niet de hele tijd wegglijdt tijdens de volgende stap.

Stap 4: de stoffering

De stof leg je op de grond. Daar overheen leg je het bord met het schuim eraan, op de kant van het schuim. Vervolgens begin je met 1 nietje in het midden boven, een midden beneden, een aan de linker midden-kant en ook rechts.

Vanaf hier ga je steeds een nietje links en rechts van de al zittende nietjes, nieten. Op deze manier is de stof overal even strak. Je doet dit met een tacker.

E-cursus Tijdloos Tweedehands

Wil jij alles leren over het vinden, opknappen en stylen van tweedehands meubels? Kijk dan eens bij mijn e-cursus Tijdloos Tweedehands.

Annemarie Jansen