Kleur in je interieur zonder dat het een kermis wordt

“Ik wil wel kleur, maar wil niet dat het een kermis wordt”, is iets wat ongeveer iedereen waarvoor ik een kleurenplan maak, tijdens ons eerste gesprek zegt.

Nu zijn we in Nederland al wel snel bang voor een beetje kleur. Het is niet voor niets dat bijna elk interieur als basis wit en antraciet heeft. Want dat is toch tijdloos en veilig? Wellicht, maar ook enorm kil en saai.

Maar ik snap het hoor! Als je niet weet wat je doet met kleur, kan het ook snel een zooitje worden. Daarom hier een paar tips zodat ook jij op een ‘veilige’ manier meer kleur kunt toepassen in je interieur.


Gedoseerd kleurgebruik tip 1: schilder een bepaald element

⁠Veel mensen maken gebruik van een accentmuur. Ik ben hier zelf totaal geen fan van als dit zomaar een willekeurige muur in de woonkamer is. Doe dit dan ook alleen als je ergens het accent op wil leggen. Zoals het verven van een schouw, de trap of alleen de deuren en kozijnen.

Hiermee leg je de focus op een mooi onderdeel van de ruimte en voeg je extra sfeer toe, zonder dat het overdadig wordt.⁠

Gedoseerd kleurgebruik tip 2: zoek het in meubels en accessoires

⁠Een andere optie is om kleur toe te voegen in meubels en accessoires. Vooral houten meubels kan je makkelijk om de zoveel tijd een andere kleur geven. Maar, je kunt het ook nóg makkelijker doen met een mooie sprei en kussenhoezen.⁠

⁠⁠

Persoonlijk interieuradvies

Wil je hulp inschakelen bij het maken van een prachtig kleurenplan wat zorgt voor warmte en samenhang? Dan is een persoonlijk interieuradvies iets voor jou! Kijk op mijn website bij persoonlijk advies voor alle info.

Annemarie Jansen