Tips voor het creëren van een tijdloos interieur

Hoe krijg je een tijdloos interieur zonder dat het saai wordt?

Tijdloze meubels

Zorg voor een tijdloze basis. Voornamelijk de grote, dure objecten zoals een bank, eettafel en stoelen zijn items om tijdloos te houden.

⁠⁠Wat dan tijdloos is, is niet altijd makkelijk te bepalen. Maar waar je vaak wél vanuit kunt gaan, is dat de klassiekers die al 50-100 jaar (af en aan) geliefd worden, zichzelf aardig als tijdloos bewezen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de Thonet stoelen, Eames stoelen, Deense kasten en dressoirs en een Biedermeier kast.

Maak oude meubels weer interessant

Vul deze dan aan met mode elementen, zodat je wel steeds een nieuwe ‘prikkel’ krijgt. Zoek dit bijvoorbeeld in een andere poster aan de muur, het verven van een kast of muur in een trendkleur of een opvallende vaas.

Naast het verven van een meubelstuk, is er ook de optie om een bank of stoel opnieuw te stofferen. Heb je bijvoorbeeld een IKEA bank of stoel? Hiervoor kan je makkelijk een nieuwe hoes bestellen bij bijvoorbeeld Bemz. Zo kan je toch nog het gevoel hebben van een nieuw meubel in je huis als je er na een paar jaar op uitgekeken bent!

⁠⁠

Op zoek naar een uniek tijdloos item? Volg deze link voor mijn meubelcollectie

Annemarie Jansen