3 tips voor het stylen van een kast

Hoe zorg je ervoor dat je kast niet een grote random rommel lijkt? Hier zijn verschillende manieren voor! Hierbij wat tips die je kunnen helpen.

Tip 1 voor het stylen van een kast: Het rangschikken van de boeken

Het meest logische is om je boeken op alfabet te rangschikken en als ze allemaal dezelfde kleur en grootte hebben, zou ik dat ook zeker doen. Maar, dat is meestal niet zo.

Je kunt de boeken van klein naar groot arrangeren of andersom. Ook kun je ze op kleur sorteren en een regenboog maken. Of mijn persoonlijke, totaal niet praktische favoriet: met de ruggen naar de muur. Zo is je boekenkast een mengeling van allerlei soorten beige.

Tip 2 voor het stylen van een kast: Ben creatief met sorteren

Het wordt pas echt leuk als je gaat spelen met verschillende manieren van sorteren én andere vormen. Laat boeken van klein naar groot lopen, plaats een boekensteun, dan een raar beeld, dan weer een boekensteun en laat ze dan van groot naar klein lopen.

⁠⁠Maak een plank waar je een deel van de boeken verticaal neerzet en een deel horizontaal neerlegt. Of maak een mooie stapel en zet daar iets leuks op.

⁠⁠Nog een optie is om dit alles te doen met alle ruggen van de boeken naar de muur en alleen de rode (of andere kleur) boeken met de rug naar voren. Zo kan je de accentkleur van je interieur terug laten komen in je boekenkast.

Tip 3 voor het stylen van een kast: Maak het persoonlijk

Vergeet ook niet om ruimte vrij te laten voor jouw levens-souvenirs. Zet bijvoorbeeld een fotolijstje neer met een foto uit je jeugd met een droogbloemetje erin, of een klein houten paardje wat je vroeger van je moeder gekregen hebt, of een stolp met het zakhorloge van je overgrootopa. Zo maak je van jouw boekenkast, een persoonlijk museum.

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het stylen van je interieur? Kijk naar de opties voor persoonlijk advies.

Annemarie Jansen